Siddartha el fundador del Budisme

Publié le par lasreligionesdelmundo2.over-blog.com

Siddharta Gautama va ser un mestre espiritual de la regió nord-est del subcontinent indi l'ensenyament del qual és a l'origen del budisme. A la majoria de les tradicions budistes és considerat el "Buda Suprem" de la nostra època. Les dates del seu naixement i mort són incertes: la majoria dels primers historiadors del segle XX dataven la seva vida entre els anys 563 a.C 483 a.C, però més recentment, en un simposi d'especialistes d'aquesta qüestió,es van aportar dades que situen la franja uns 20 anys a banda i banda del 400 aC per la mort de Buda, amb el suport d'altres dates anteriors o posteriors

 

Gautama, conegut també com sákyamuni("el savi dels Shakya"), és la figura clau del budisme, i les històries sobre la seva vida, els discursos i les regles monàstiques formen part de les creences dels budistes i s'han resumit i memoritzat després de la seva mort pels seus seguidors. Diversos reculls dels ensenyaments atribuïts a Gautama es transmeteren per tradició oral i la primera escrita va ser uns 400 anys després. Els primers especialistes occidentals tendien a acceptar la biografia de Buda que es presenta a les escriptures budistes com si fos en gran part històrica, però actualment "els erudits són cada vegada més reticents a fer afirmacions sense reserves sobre els fets històrics de la vida del Buda i dels seus ensenyaments."

 

Segons la tradició, Siddharta Gautama era fill d'una rica i influent família, però a l'edat de 29 anys va abandonar el seu benestar i va iniciar una vida d'asceta errant. Es va endinsar al coneixement dels upanidax i als 35 anys, immòbil al peu d'un arbre durant 49 dies, va descobrir el misteri de l'alliberament, el nirvana. Així, es va convertir en buda, l'"Il·luminat". Després va iniciar la propagació del seu dharma o veritat budista i va morir als 80 anys. El Sermó de les quatre nobles veritat el condensa, i constitueix el nucli del seu ensenyament.

 

 

 

 

el-budismo.jpg

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article